HISTÒRIA

Patates Alfonso Torres va començar en una petita xurreria al carrer Nuria a Premià de Mar. En l’actualitat és una indústria que proveeix de patates fregides i altres aperitius a tot el territori nacional, mantenint la qualitat i gust característic que tan bons resultats han donat durant més de trenta anys.

En 1975, es va iniciar un petit comerç de xurros en el municipi de Premià de Mar, Barcelona. Aquest negoci va ser iniciat per Alfonso Torres i Dolores Ortega.

En 1990, Alfonso i Dolores van haver de triar entre l’elaboració de xurros o patates fregides. Després de diverses setmanes, es van decidir per la fabricació de patates fregides. Aquesta decisió els va portar a la compra d’una fàbrica en el polígon Buvisa de Premià de Dalt, en la qual van iniciar amb l’activitat.

En 1990, va incorporar a la plantilla la segona generació de la família, amb Manuel i Alfonso Torres.

Després d’analitzar la situació en la qual estaven vivint tant Alfonso i Dolores, van decidir ampliar el seu personal per a donar proveïment davant la gran demanda que tenien.

En 1992, ja distribuïen el seu producte en tota Catalunya.

Es van iniciar les vendes a grans superfícies com Condis, Carrefour o Alcampo, els quals els va portar a conèixer-se a nivell nacional.

Degut a aquestes vendes, van poder renovar i actualitzar tota la maquinària.

En 2008, es va iniciar una crisi econòmica, que porto a Alfonso i Dolores a prendre mesures dràstiques per tal de sobreviure a aquesta. Mesures com la reducció de personal degut al descens de vendes

En 2010, Alfonso i Dolores van decidir jubilar-se i atorgar-li el poder de l’empresa als seus dos fills, Manuel i Alfonso Torres.

Després de diversos anys lluitant per aconseguir portar cap endavant l’empresa, els dos germans van aconseguir superar els durs anys i incrementar les vendes, fent possible poder innovar i millorar productes.

Després de diversos estudis de mercat, anàlisi i valoracions, van treure al mercat tres sabors nous (anxova, pernil i formatge i tòfona). Aquests nous productes van fer possible començar amb l’exportació a països com el Canadà i França.

L’increment d’exportacions a nous països com Suècia i Rússia, van donar la possibilitat de poder realitzar una renovació total de l’empresa, mitjançant la compra de maquinària més productiva.

En 2019, s’incorpora la tercera generació de la família, amb Pau i Noelia Torres. En aquest any, es té la mateixa força i il·lusió per poder aconseguir els objectius marcats a principi d’any.